weber.colflex plus(extra fleksibilno)

Odštampaj ovu stranicu Kliknite ovde da pošaljete prijatelju preporuku za ovu stranicu!

weber.col flex plus je fleksibilni cementni lepak pojačane snage vezivanja:

 • za sve zahtevne unutrašnje i spoljašnje radove 
 • za velika statička i termička opterećenja 
 • za sve vrste pločica
 • izuzetna fleksibilnost
 • povećana vezivnost


Osnovne karakteristike

weber.col flex plus je izuzetno fleksibilni i snažan lepak sive boje, fine granulacije i jake čvrstoće, sačinjen od cementa, kvalitetnog dunavskog peska i aditiva, obogaćen polimerima. 

weber.col flex plus je lepak sa izuzetnim tehničkim karakteristikama, pogodan za širok spektar oblasti upotrebe sa minimalnim ograničenjima. Veoma lako se nanosi.


Oblast primene

weber.col flex plus se koristi za lepljenje svih vrsta pločica na sve cementne podloge, na kritične podloge (drvo, staklo, metal, druge slabo upojne i neupojne podloge), za podno grejanje, za sve podloge sa visokim statičkim i dinamičkim opterećenjem. Moguće ga je nanositi i na organske podloge i kreč pod uslovima da su ove podloge nosive.


Priprema i način upotrebe

 1. weber.col flex plus se priprema tako što se sadržaj džaka 25kg dodaje u 6,25l, 
 2. lepilo i voda se razmešavaju električnim mikserom dok ne nestanu grudvice,
 3. nakon prvog mešanja, sačeka se oko 5 minuta da lepak nabubri u posudi, a zatim se još jednom razmeša da se ujednači, 
 4. dobro razmešan lepak je fin i bez granulacije, lako se zahvata gletaricom, 
 5. lepiak se nanosi čeličnom nazubljenom gletaricom na podlogu, 
 6. otvoreno vreme za rad je 15min, 
 7. materijal je pogodan za upotrebu 2h nakon otvaranja džaka, 
 8. fugovanje se vrši nakon minimum 3 dana fug masom weber.color perfect
 9. potpuno statičko opterećenje nakon 14 dana, a  dinamičko nakon 28 dana.

Alat za rad

za mešanje: električni mikser

za nanošenje: čelična nazubljena gletarica


potrošnja

Oko 2 kg/m2 u zavisnosti od širine zubaca na gletarici, uslova po kojima se vrši lepljenje, dimenzija pločica i površine na koju se keramičke pločice lepe. 


Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C. Najbitnije je da se prilikom postavljanja pločica izbegava direktan uticaj, pre svega vlage, a potom i svih ostalih vremenskih faktora.

Kada se lepe pločice dimenzija preko 25x25cm poželjno je izvršiti premazivanje i poleđine pločice i podloge lepkom kako bi se pokrila što veća površina podloge i obezbedilo što čvršće vezivanje pločice za podlogu. Ne preporučuje se upotreba ovog lepka na organske podloge, kreč i podloge koje sadrže kreč. 

Dodatni testovi moraju da se urade kada se lepi pločica na pločicu na kritične i slaboupojne podloge. 


Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje lepkova za keramiku. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 


Informacije o proizvodu

pakovanje

25kg natron džak, 1200kg na paleti


Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.


Boja proizvoda

weber.col flex plus je lepak sive boje