Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertene akrilputz

webertene akrilputz
webertene akrilputz

Prednosti proizvoda

  • akrilni završni dekorativni tankoslojni malter
  • izražajnija struktura
  • svetlostabilan i vodoodbojan malter
  • neograničen broj boja
  • deo webertherm basic termoizolacionog sistema
  • 10 godina garancije u sistemu!

webertene akrilputz je akrilni disperzivni dekorativni mater za dekoraciju i zaštitu fasada, lake obradivosti, obogaćen mikrovlaknima. 

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertene akrilputz je akrilni disperzivni fasadni malter vodoodbojan, svetlostabilan i sa odgovarajućom paropropusnošću od 41,5µ.

Oblast primene

webertene akrilputz je završni sloj za spoljašnju upotrebu, dekoraciju i zaštitu zidova, sa termoizolacionim karakteristikama, moguće ga je koristiti i za unutrašnju upotrebu. Pogodan je za sve vrste maltera i betona. Nije preporučljivo nanositi ga na organske podloge, kao ni na stare i nedovoljno nosive podloge.

Priprema i način upotrebe

1. 24h pre početka nanošenja weber.tene akrilputz podloga na koju se nanosi završni sloj mora biti premazana weber.prim akril osnovnim premazom u boji preko 100% površine, 

2weber.tene akrilputz se pre nanošenja razmeša u kanti do dna, 

3. preporuka je da se uvek razmeša nekoliko kanti u jednoj većoj posudi radi ujednačenosti nijanse, 

4. malter se nanosi čeličnom gletaricom uvek u istom smeru i sa jednakom frekvencijom pokreta, bez obzira koliko ljudi radi na jednom objektu, 

5. struktura se pravi plastičnom gletaricom, neposredno nakon nanošenja maltera 

Alat za rad

za mešanje: mikser

za nanošenje: čelična gletarica

za struktuiranje: plastična gletarica

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje i skladištenje

Potrošnja

Potrošnja
strukturagranulacijapotrošnja po m2
rille (rajb, žljebasta)

1.5

2.5 kg
rille (rajb, žljebasta)2.03.0 kg
rille (rajb, žljebasta)3.03.5 kg
kratz (full, zrnasta)1.02.5 kg
kratz (full, zrnasta)1.53.0 kg
kratz (full, zrnasta)2.03.5 kg

 

 

Pakovanje

25kg plastična kanta

600kg na paleti

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni. 

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje završnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima.