Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertene AquaBalance

Najbolje iz Webera!

webertene AquaBalance
webertene AquaBalance

Prednosti proizvoda

  • završni dekorativni malter
  • optimalna zaštita fasada
  • visoka hidrofilnost (upijanje vlage) 
  • izuzetna paropropusnost
  • svojstva mineralnog maltera
  • spreman za upotrebu
  • otporan na temperature do – 40 C

webertene aquabalance je revolucionarni završni malter u kome je razvijen fizički proces kapilarne apsorpcije vlažnosti. 

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

Revolucionarni webertene AquaBalance je pastozni završni malter u kome je razvijen fizički proces kapilarne apsorpcije vlažnosti. Taj proces funkcioniše od prvog dana tokom čitavog životnog veka fasade i predstavlja odličnu kontrolu vlažnosti površine i ubrzava sušenje završnog sloja. Nakon prestanka padavina, vlaga koja predstavlja prirodno stanište algi i plesni ubrzano isparava što onemogućava njihovo formiranje.

Sa webertene AquaBalance-om, Weber Saint-Gobain je razvio prvi završni fasadni malter koji reguliše, umesto da suzbija vlažnost.  Do tog trenutka, istraživanje u oblasti završnih maltera bilo je u velikoj meri fokurisano na  hidrofobne, odnosno na premaze koji odbijaju vodu. Oni pospešuju brzo sušenje vodenih kapljica, koje, međutim, ostaju u udubljenjima maltera. Ove vlažne površine stvaraju idealnu hranljivu podlogu koja za posledicu ima stvaranje algi i gljivice.

Oblast primene

webertene Aquabalance se koristi kao završni sloj za spoljašnju upotrebu, dekoraciju i zaštitu zidova, sa termoizolacionim karakteristikama. Pogodan je za korišćenje u termoizolacionim sistemima i sa stiroporom i sa mineralnom vunom.

Priprema i način upotrebe

webertene AquaBalance se nanosi čeličnom gletaricom u debljini najkrupnijeg zrna na prethodno suvu površinu. Savet: radi bolje impregnacije, koristiti prajmer pre nanosa fasadnog maltera. Struktuiranje se vrši plastičnom gletaricom dok je masa još uvek vlažna i obradiva. Weber preporučuje da se za veće količine maltera uradi egalizacija pakovanja.

Alat za rad

za mešanje: mikser

za nanošenje: čelična gletarica

za struktuiranje: plastična gletarica

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje i skladištenje

Potrošnja

Potrošnja
strukturagranulacijapotrošnja po m2
rille (rajb, žljebasta)2.0~2.7 kg
rille (rajb, žljebasta)3.0~4.1 kg
kratz (full, zrnasta)1.5~2.5 kg
kratz (full, zrnasta)2.0~3.0 kg
kratz (full, zrnasta)3.0~4.6 kg

Pakovanje

25kg plastična kanta 

600kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje završnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temperatura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni.

 Preporučuje se upotreba boja sa svetlosnom refleksijom >30, jer tamniji tonovi opterećuju fasadu, upijaju više toplote i prave veću razliku u temperaturi između dana i noći. Takođe, tamniji pigmenti ometaju hemijsku reakciju silikatnog maltera i povećava se verovatnoća pojavljivanja senčenja.

Video