Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertene elastic

sa elastičnim vlaknima

webertene elastic
webertene elastic

Prednosti proizvoda

  • izuzetno vodoodbojan
  • visoka postojanost boje
  • deo weber.therm freestyle fasadnog sistema
  • za sve stare i nove podloge

webertene elastic je silikonski disperzivni dekorativni mater za dekoraciju i zaštitu fasada, sa elastičnim vlaknima 

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertene elastic je dekorativni disperzivni silikonski malter na osnovi silikonskog veziva, otporan na sve spoljašnje uticaje, svetlostabilan, paropropustan i izuzetno vodoodbojan. Webertene elastic je izrazito elastičan fasadni malter koji sprečava kapilarne pukotine. Koeficiijent paropropusnosti µ=42.

Oblast primene

webertene elastic se koristi kao završni sloj za spoljašnju upotrebu, dekoraciju i zaštitu zidova, sa termoizolacionim karakteristikama, moguće ga je koristiti i za unutrašnju upotrebu. Pogodan je i za sve stare i nove podloge. Ukoliko se nanosi na stare podloge sklone isoljavanju, neophodno je premazati ih weberprim hidrosol premazom protiv isoljavanja. Pogodan za nanošenje u oblastima sa izrazito vlažnom klimom zbog izrazite vodoodbojnosti koju poseduje. webertene elastic može da se koristi za sanaciju vlage zahvaljujući svojim vodoobojnim karakteristikama. 

Priprema i način upotrebe

1. 24h pre početka nanošenja webertene elastic podloga na koju se nanosi završni sloj mora biti premazana weberprim S&S osnovnim premazom u boji preko 100% površine, 

2webertene elastic se pre nanošenja razmeša u kanti do dna, 

3. Weber preporuka je da se uvek razmeša nekoliko kanti u jednoj većoj posudi radi ujednačenosti nijanse, 

4. malter se nanosi čeličnom gletaricom uvek u istom smeru i sa jednakom frekvencijom pokreta, bez obzira koliko ljudi radi na jednom objektu, 

5. struktura se pravi plastičnom gletaricom, neposredno nakon nanošenja maltera. 

Alat za rad

za mešanje: mikser

za nanošenje: čelična gletarica

za struktuiranje: plastična gletarica

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Ostale informacije

Potrošnja

Potrošnja
strukturagranulacijapotrošnja po m2
rille (rajb, žljebasta)

1.5

2.5 kg
rille (rajb, žljebasta)2.03.0 kg
rille (rajb, žljebasta)3.03.5 kg
kratz (full, zrnasta)1.02.5 kg
kratz (full, zrnasta)1.53.0 kg
kratz (full, zrnasta)2.03.5 kg

Pakovanje

25kg plastična kanta 

600kg na paleti

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni.

 Preporučuje se upotreba boja sa svetlosnom refleksijom >30, jer tamniji tonovi opterećuju fasadu, upijaju više toplote i prave veću razliku u temperaturi između dana i noći. Takođe, tamniji pigmenti ometaju hemijsku reakciju silikatnog maltera i povećava se verovatnoća pojavljivanja senčenja.

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje završnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima.