Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertene ExtraClean

webertene ExtraClean
webertene ExtraClean

Novo

Prednosti proizvoda

  • samočisteći završni dekorativni malter
  • prirodno otporan na mikroorganizme
  • minimalizuje troškove budućeg održavanja
  • izuzetno paropropustan
  • vodoodbojan
  • deo webertherm ultra fasadnog sistema

webertene ExtraClean je tankoslojni dekorativni malter sa progresivnim samočistećim efektom. 

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertene ExtraClean je tankoslojni dekorativni malter sa progresivnim samočistećim efektom. Spaja sve pozitivne strane silikonskih i silikatnih maltera. Upotrebom jedinstvenih osobina čestica, sve pozitivne strane obe vrste fasada se kombinuju u jednu.


Koristi se prilikom izrade novih, kao i prilikom rekonstrukcija, modernizacije i renoviranja starih fasada. Pogodan je za upotrebu spolja i unutra. Može se koristiti na mestima sa visokim i agresivnim zagađenjem vazduha koje opterećuje fasadu.


Upotrebom samočisteće fasade webertene ExtraClean,  životni vek fasade se znatno produžava i smanjuju troškovi za njeno održavanje. Zahvaljujući veoma malom procentu organskih materija koje se nalaze u fasadi, na površini se stvara elektrostatički naboj i prašina iz atmosfere se ne lepi na fasadu. Fasada je istovremeno i hidrofobna i paropropusna. Zbog toga na površini fasade ostaje minimalna količina vode i na taj način se značajno smanjuje mogućnost za razvoj mikroorganizama.

Oblast primene

weber.tene ExtraClean se koristi kao završni sloj za spoljašnju upotrebu, dekoraciju i zaštitu zidova, sa termoizolacionim karakteristikama. Pogodan je za korišćenje u termoizolacionim sistemima sa stiroporom, grafitnim stiroporom i stirodurom.

Priprema i način upotrebe

weber.tene ExtraClean se nanosi čeličnom gletaricom u debljini najkrupnijeg zrna na prethodno navlaženu površinu. Struktuiranje se vrši plastičnom gletaricom dok je masa još uvek vlažna i obradiva. Weber preporučuje da se za veće količine maltera uradi egalizacija pakovanja.

Alat za rad

za mešanje: mikser

za nanošenje: čelična gletarica

za struktuiranje: plastična gletarica

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje i skladištenje

Potrošnja

strukturagranulacijapotrošnja po m2
rille (rajb, žljebasta)

1.5

2.3 kg
rille (rajb, žljebasta)2.02.7 kg
rille (rajb, žljebasta)3.03.5 kg
kratz (full, zrnasta)1.02.1 kg
kratz (full, zrnasta)1.52.5 kg
kratz (full, zrnasta)2.03.0 kg

Pakovanje

25kg plastična kanta 

600kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje završnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temperatura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni.

 Preporučuje se upotreba boja sa svetlosnom refleksijom >30, jer tamniji tonovi opterećuju fasadu, upijaju više toplote i prave veću razliku u temperaturi između dana i noći. Takođe, tamniji pigmenti ometaju hemijsku reakciju silikatnog maltera i povećava se verovatnoća pojavljivanja senčenja.