Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertene ExtraClean

webertene ExtraClean
webertene ExtraClean

Novo

Prednosti proizvoda

  • samočisteći završni dekorativni malter
  • prirodno otporan na mikroorganizme
  • minimalizuje troškove budućeg održavanja
  • izuzetno paropropustan
  • vodoodbojan
  • deo webertherm ultra fasadnog sistema

webertene ExtraClean je tankoslojni dekorativni malter sa progresivnim samočistećim efektom. 

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertene ExtraClean je tankoslojni dekorativni malter sa progresivnim samočistećim efektom. Spaja sve pozitivne strane silikonskih i silikatnih maltera. Upotrebom jedinstvenih osobina čestica, sve pozitivne strane obe vrste fasada se kombinuju u jednu.


Koristi se prilikom izrade novih, kao i prilikom rekonstrukcija, modernizacije i renoviranja starih fasada. Pogodan je za upotrebu spolja i unutra. Može se koristiti na mestima sa visokim i agresivnim zagađenjem vazduha koje opterećuje fasadu.


Upotrebom samočisteće fasade webertene ExtraClean,  životni vek fasade se znatno produžava i smanjuju troškovi za njeno održavanje. Zahvaljujući veoma malom procentu organskih materija koje se nalaze u fasadi, na površini se stvara elektrostatički naboj i prašina iz atmosfere se ne lepi na fasadu. Fasada je istovremeno i hidrofobna i paropropusna. Zbog toga na površini fasade ostaje minimalna količina vode i na taj način se značajno smanjuje mogućnost za razvoj mikroorganizama.

Oblast primene

weber.tene ExtraClean se koristi kao završni sloj za spoljašnju upotrebu, dekoraciju i zaštitu zidova, sa termoizolacionim karakteristikama. Pogodan je za korišćenje u termoizolacionim sistemima sa stiroporom, grafitnim stiroporom i stirodurom.

Priprema i način upotrebe

weber.tene ExtraClean se nanosi čeličnom gletaricom u debljini najkrupnijeg zrna na prethodno navlaženu površinu. Struktuiranje se vrši plastičnom gletaricom dok je masa još uvek vlažna i obradiva. Weber preporučuje da se za veće količine maltera uradi egalizacija pakovanja.

Alat za rad

za mešanje: mikser

za nanošenje: čelična gletarica

za struktuiranje: plastična gletarica

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje i skladištenje

Potrošnja

  2,5 - 3 kg/m2

Pakovanje

25kg plastična kanta 

600kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje završnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temperatura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni.

 Preporučuje se upotreba boja sa svetlosnom refleksijom >30, jer tamniji tonovi opterećuju fasadu, upijaju više toplote i prave veću razliku u temperaturi između dana i noći. Takođe, tamniji pigmenti ometaju hemijsku reakciju silikatnog maltera i povećava se verovatnoća pojavljivanja senčenja.