Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertene fresh

deo weber.therm prestige sistema

webertene fresh
webertene fresh

Prednosti proizvoda

  • izuzetno paropropusan
  • trajno se vezuje za podlogu
  • deo weber.therm prestige termoizolacionog sistema
  • 10 godina garancije u sistemu!

webertene fresh je silikatni disperzivni dekorativni malter za dekoraciju i zaštitu fasada

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertene fresh je silikatni disperzivni malter sa visokom paropropusnošću od 23 µ. Ispunjava sve tehničke i ekonomske zahteve koje mora da ima završni materijal u termoizolacionom sistemu. Silikatni malter se hemijski i trajno vezuje za podlogu, samoperiv je i ima izuzetno dugovečnu boju. Kombinacija dobro usklađenih materijala omogućuje laku obradivost i trajnost fasadi. 

Oblast primene

webertene fresh je završni sloj za spoljašnju upotrebu, dekoraciju i zaštitu zidova, sa termoizolacionim karakteristikama, moguće ga je koristiti i za unutrašnju upotrebu. Podloga na koju se nanosi mora biti mineralna. Nije preporučljivo nanositi ga na podloge koje sadrže kreč i gips.

Priprema i način upotrebe

  1. 24h pre početka nanošenja webertene fresh podloga na koju se nanosi završni sloj mora biti premazana weberprim S&S osnovnim premazom u boji preko 100% površine, 
  2. webertene fresh se pre nanošenja razmeša u kanti do dna, 
  3. Weber preporuka je da se uvek razmeša nekoliko kanti u jednoj većoj posudi radi ujednačenosti nijanse, 
  4. malter se nanosi čeličnom gletaricom uvek u istom smeru i sa jednakom frekvencijom pokreta, bez obzira koliko ljudi radi na jednom objektu, 
  5. struktura se pravi plastičnom gletaricom, neposredno nakon nanošenja maltera. 

Alat za rad

za mešanje: mikser

za nanošenje: čelična gletarica

za struktuiranje: plastična gletarica

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Ostale informacije

Potrošnja

Potrošnja
strukturagranulacijapotrošnja po m2
rille (rajb, žljebasta)

1.5

2.5 kg
rille (rajb, žljebasta)2.03.0 kg
rille (rajb, žljebasta)3.03.5 kg
kratz (full, zrnasta)1.02.5 kg
kratz (full, zrnasta)1.53.0 kg
kratz (full, zrnasta)2.03.5 kg

 

 

Pakovanje

25kg plastična kanta

600kg na paleti

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni.

Preporučuje se upotreba boja sa svetlosnom refleksijom >30, jer tamniji tonovi opterećuju fasadu, upijaju više toplote i prave veću razliku u temperaturi između dana i noći. Takođe, tamniji pigmenti ometaju hemijsku reakciju silikatnog maltera i povećava se verovatnoća pojavljivanja senčenja.

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje završnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima.