Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertene karbokul

24 nijanse, dostupan sa šljokicama

webertene karbokul
webertene karbokul

Prednosti proizvoda

  • stari naziv proizvoda: karbokul
  • zrnasti malter od višebojnog mermernog zrna
  • namenjen trajnoj zaštiti fasadnih površina
  • izuzetne paropropustljivosti i visoke vodoodbojnosti
  • sa šljokicama (webertene karbokul S)

webertene karbokul je akrilni malter od višebojnog mermernog zrna, namenjen trajnoj zaštiti fasadnih površina. Postojan u svim vremenskim uslovima. Poseduje izuzetnu paropropustljivost i visoku vodoodbojnost. 

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertene karbokul je akrilni malter od višebojnog mermernog zrna, namenjen trajnoj zaštiti fasadnih površina. Postojan u svim vremenskim uslovima. Poseduje izuzetnu paropropustljivost i visoku vodoodbojnost.

Oblast primene

webertene karbokul se koristi kao završni sloj za zaštitu i dekoraciju sokli, moguće ga je koristiti i za unutrašnju upotrebu. Najbolje je da se koristi za vertikalne površine. 

Priprema i način upotrebe

  1. sve podloge na koje se malter nanosi potrebno je da budu suve, ravne, čiste, čvrste, odmašćene, jednake upojnosti
  2. minimalno 24h pre nanošenja materijala na željenu površinu, podloga mora da se premaže osnovnim premazom weber.prim akril pomoću kojeg dobijamo ujednačenu i impregniranu površinu
  3. weber.tene karbokul pre upotrebe dobro razmešati do dna u svakoj kanti pojedinačno, zatim nekoliko kanti presuti u veći sud i promešati da bi se dobila ujednačena masa i nijansa
  4. weber.tene karbokul se nanosi čeličnom gletericom ili kompresorskim špricem u debljini zrna 
  5. debljina nanosa se određuje u drugoj fazi nanošenja, kada se višak materijala odstrani gletericom. Zatim se nanešeni sloj poravna gletericom da bi se eliminisale praznine između zrna. Kada se nanos delimično osuši površinu ponovo zagladiti

Alat za rad

za mešanje: električni mikser ili ručno, 

za nanošenje i zaglađivanje: čelična gletarica, kompresorski špric

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje i skladištenje

Potrošnja

4,5-5 kg/m2

Pakovanje

25kg plastična kanta

600kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje dekorativnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali ne dovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni.Nije preporučljivo nanositi ga na horizontalne površine (plafone, podove). Nije preporučljivo nanositi ga na stare i nenosive podloge. Nije preporučljivo nanositi ga preko već postojećeg kulira, ukoliko podloga nije dovoljno nosiva.