Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertene kulir

prirodno obojeni kamen

webertene kulir
webertene kulir

Prednosti proizvoda

  • akrilni dekorativni malter za zaštitu skoli 
  • prirodno obojen kamen 
  • laka obradivost 
  • bolja zaštita podloge
  • dugovečan i postojan

webertene kulir je dekorativni disperzivni malter na osnovi akrilnog veziva i prirodno obojenog kamena, otporan na sve spoljašnje uticaje, svetlostabilan i vodoodbojan.

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertene kulir je dekorativni disperzivni malter na osnovi akrilnog veziva i prirodno obojenog kamena, otporan na sve spoljašnje uticaje, svetlostabilan i vodoodbojan. 

webertene kulir je akrilni malter dugovečne i postojane prirodne boje, predstavlja čvrstu zaštitu od fizičkih udaraca i nanosa vode i vlage u donjim delovima objekta (sokle). webertene kulir predstavlja trajno rešenje za zaštitu sokli. 

Oblast primene

webertene kulir se koristi kao završni sloj za zaštitu i dekoraciju sokli, moguće je koristiti ga i za unutrašnju upotrebu. Najbolje je koristiti ga na vertikalne površine. 

Priprema i način upotrebe

  1. minimalno 12h pre nanošenja materijala na željenu površinu podloga mora da se premaže osnovnim premazom weber.prim akril pomoću kojeg dobijamo ujednačenu i impregniranu površinu
  2. weber.tene kulir pre upotrebe treba razmešati do dna u svakoj kanti pojedinačno, zatim nekoliko presuti u veći sud i promešati da se dobije ujednačena masa i nijansa
  3. weber.tene kulir ne treba predugo mešati da ne bi postao previše redak i težak za nanošenje, dovoljno je samo razmešati količinu od vrha do dna, kako bi se podigli kamenčići koji su pali na dno
  4. weber.tene kulir se nanosi čeličnom gletaricom u jednom smeru od dole prema gore, jednake debljine (oko 3mm) i uvek u 1 smeru, bez prekida
  5. nakon nanošenja površina se izjednači ravnomernim utiskivanjem zrna

Alat za rad

za mešanje: električni mikser ili ručno,

za nanošenje i zaglađivanje: čelična gletarica.

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje i skladištenje

Potrošnja

4kg/m2

Pakovanje

25kg plastična kanta

600kg na paleti

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali ne dovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni.Nije preporučljivo nanositi ga na horizontalne površine (plafone, podove). Nije preporučljivo nanositi ga na stare i nenosive podloge. Nije preporučljivo nanositi ga preko već postojećeg kulira, ukoliko podloga nije dovoljno nosiva.

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje dekorativnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima.