Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberton akril

weberton akril
weberton akril

Prednosti proizvoda

  • svetlostabilna i vodoodbojna
  • postojana u svim vremenskim uslovima 
  • neograničen broj tonova

weberton akril je disperzivna akrilna fasadna boja

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

weberton akril je fasadna akrilna boja na osnovi akrilnih veziva i kvalitetnih punioca. 

Oblast primene

Koristi se za dekoraciju spoljašnjih, ali i unutrašnjih zidova, za podloge već premazane disperzivnom bojom i unutrašnje površine izložene većim opterećenjima (hodnici, javne prostorije, kuhinje, kupatila).

Priprema i način upotrebe

  1. pre nanošenja podloga mora da bude impregnirana weber.prim akril osnovnim premazom kako bi se postigla ujednačenost površine.
  2. boja se pre upotrebe mora dobro razmešati, zatim se dodaje 10-20% vode uz mešanje do potpune homogenizacije.
  3. nakon razređivanja vodom boja se nanosi valjkom ili četkom u dva sloja.
  4. Drugi sloj se nanosi po potpunom sušenju prvog sloja.

Alat za rad

za mešanje: električni mikser

za nanošenje: valjak, četka 

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

Od 0,25 kg/m² do 0,40 kg/m² (2 sloja)

Pakovanje

25kg kanta, 600kg na paleti

8kg kanta, 480kg na paleti

5kg kanta, 450kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje fasadnih boja. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temperatura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni.

Radi što bolje pokrivnosti neophodno je pridržavati se uputstva za dodavanje vode prilikom razmešavanja. U zavisnosti od potreba moguće je akrilnu boju i manje razrediti, što je boja manje razređena to je bolja njena pokrivnost i zaštita podloge. 

Akrilna boja može da se koristi i za premazivanje mineralnih maltera bele boje, ali tek nakon što mineralni malter u potpunosti "sazre" i veže se za podlogu (nakon, otprilike 60 dana).