Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberton silikat

weberton silikat
weberton silikat

Prednosti proizvoda

 • izuzetno paropropusna i postojana
 • trajno se vezuje za podlogu
 • pogodna za sanaciju i novogradnju
 • odlične pokrivne moći

weberton silikat je disperzivna silikatna fasadna boja

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

weberton silikat je dekorativna disperzivna fasadna silikatna boja na osnovi kalijumovog vodenog stakla i akrilnog veziva otporna na sve atmosferske uticaje, dobre pokrivne moći, svetlostabilna, vodoodbojna i izuzetno paropropusna. Ova fasadna boja je unapred pripremljena i istonirana za upotrebu. 

weberton silikat je fasadna disperzivna boja, visoke paropropusnosti koeficijenta difuzije vodene pare od µ=45. 

Oblast primene

weberton silikat se koristi za zaštitu i dekoraciju spoljašnjih i unutrašnjih površina. Podloga na koju se nanosi weberton silikat mora biti mineralna. Pogodna je za obnovu starih mineralnih fasadnih površina i za ugradnju fasade sa termoizolacionim sistemom.

Priprema i način upotrebe

 1. 24h pre početka radova podloga mora biti premazana weber.prim silikat osnovnim premazom, 
 2. podloga za sve fasadne boje mora biti ravna, čista, čvrsta, bez delova koji se odvajaju, odmašćena i otprašena,
 3. ukoliko se ova boja nanosi na stare podloge, one ne smeju biti premazane organskim materijalima,
 4. weber.ton silikat pre upotrebe treba dobro razmešati,
 5. nakon toga se razređuje vodom, i to 5% za A i B tonove (po Weber ton karti), 10% za C,D i E tonove (po Weber ton karti), a 12-15% ukoliko se fasadna boja nanosi na reljefne podloge, bez obzira na ton,
 6. nakon razređivanja vodom nanosi se jedan, a zatim drugi sloj,
 7. materijal se nanosi četkom, valjkom ili prskanjem, 
 8. vreme sušenja je 24h.

Alat za rad

za mešanje: električni mikser

za nanošenje: valjak, četka 

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

potrošnja od 0,25 do 0,4 kg/m2 (2 sloja)

 

 

 

Pakovanje

25kg kanta, 600kg na paleti

8kg kanta, 480kg na paleti 

 

 

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje fasadnih boja. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5C i ispod 30C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni.

Preporučuje se korišćenje silikatne boje sa faktorom odbojnosti HBW>25. Ne preporučuje se korišćenje silikatne boje u jarkim bojama - A tonovi po Weber ton karti.

Silikatna boja može da se koristi i za premazivanje mineralnih maltera bele boje, ali tek nakon što mineralni malter u potpunosti sazre i veže se za podlogu (nakon, otprilike 60 dana).