Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertherm ultra

do 30% smanjena potrošnja

webertherm ultra
webertherm ultra

Novo

Prednosti proizvoda

  • 17kg=25kg
  • do 30% smanjena potrošnja
  • obogaćen lakim agregatima
  • karakterističan po velikoj snazi lepljenja
  • izuzetno laka obradivost
  • zajedno sa weber.therm armirnom mrežicom postiže se armirajući sloj visokih performansi
  • deo webertherm ultra fasadnog sistema

webertherm ultra je lepak za lepljenje ploča od stiropora,
grafitnog stiropora, stirodura i armiranje mrežice.

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertherm ultra je lepak koji u svom sastavu sadrži lake agregate, te mu je potrošnja smanjena i do 30% u odnosu na druge, konvencionalne lepkove. Napravljen od cementa i kalcijum karbonata, obogaćen lakim agregatima.

Jake čvrstoće, za lepljenje svih vrsta stiropora i stirodura u webertherm ultra termoizolacionom sistemu. Takođe je pogodan za utiskivanje mrežice za armiranje i za izravnavanje u termoizolacionim sistemima.

Oblast primene

webertherm ultra se koristi za lepljenje ploča od stiropora,
grafitnog stiropora, stirodura i armiranje mrežice

webertherm ultra nije završni sloj.

Priprema i način upotrebe

Podloga mora biti ravna, čista, čvrsta, suva, bez delova koji se odvajaju. Sve neravnine i oštećenja pre početka radova sanirati. Jako porozne podloge neophodno je premazati weberprim podloga in osnovnim premazom minimalno 6 do 12 sati pre lepljenja. Sadržaj vreće od 17kg polako sipati u 6l vode uz stalno mešanje da ne bude grudvica. Sačekati 10 minuta, a zatim ponovo razmešati. Lepak naneti trakasto duž ivica i tačkasto u sredini.

Nakon najmanje 2 dana, kada je sloj za lepljenje potpuno suv, moguće je tiplovanje, pa armiranje tj utiskivanje armaturne mrežice u svež sloj lepka (3 do 5 mm) tako da cela površina mrežice bude pokrivena lepkom. Kada je taj sloj potpuno suv, naneti treći, izravnavajući sloj. Ako se stvori kora na površini nanetog lepka, skinuti je, baciti i naneti novi sloj. Završni dekorativni sloj nanositi nakon najmanje 7 dana od nanošenja poslednjeg sloja lepka. 

Alat za rad

za mešanje: električni mikser

za nanošenje: čelična nazubljena gletarica

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

weber.therm ulra je lepak sive boje, fine granulacije

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

6,3 kg/m2

Pakovanje

17kg natron džak

816kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje lepkova za termoizolaciju. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni. Kada se izolacija postavlja u vlažnim i hladnijim uslovima potreban je duži vremenski period da lepak sazre, tako da je u tim uslovima za nanošenje završnog sloja neophodno da se sačeka duži vremenski period.