Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertherm univerzal

jedan od najtraženijih lepkova na tržištu

webertherm univerzal
webertherm univerzal

Prednosti proizvoda

 • ekonomičan lepak
 • jednostavan za upotrebu

webertherm univerzal je cementni lepak za lepljenje ploča od stiropora i armiranje:

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertherm univerzal je lepak napravljen od cementa i visokokvalitetnog dunavskog peska, obogaćeno polimerima, izuzetno jake čvrstoće, veoma lak za nanošenje, mekane i fine granulacije.

Oblast primene

webertherm univerzal se koristi za lepljenje ploča od stiropora i siporeksa na sve cementne podloge. Takođe ovim lepkom se može vršiti i rabiciranje odnosno armiranje.

Priprema i način upotrebe

 1. webertherm univerzal se priprema tako što se sadržaj džaka (25kg) dodaje u 5,5l čiste vode uz stalno mešanje,
 2. lepak i voda se razmešaju električnim mikserom dok ne nestanu grudvice, 
 3. nakon prvog mešanja, sačeka se 10ak minuta da lepak nabubri u posudi, a zatim se još jednom razmeša, 
 4. dobro razmešan lepak je fino i bez granulacije, lako se zahvata gletaricom, 
 5. lepak se nanosi čeličnom nazubljenom gletaricom na zadnju stranu stiropora - trakasto na ivice ploče i tačkasto na sredini
 6. kada je podloga na koju se postavlja stiropor neravna, ploča od stiropora može da se premaže i preko cele površine kako bi se što bolje i ravnomernije vezala za podlogu, 
 7. ploče se postavljaju tehnikom privlačenja, kako bi razmak između ploča bio što manji, ukoliko razmak ipak postoji on se popunjava stiroporom - nikako lepkom, 
 8. tiplovanje (minimum 4 tiple /m2 ) ploča od stiropora se vrši kada se lepak skroz osuši i "sazre" - minimum nakon 2 dana,
 9. posle tiplovanja se vrši armirajući sloj lepkom webertherm family.

Alat za rad

za mešanje: električni mikser

za nanošenje: čelična nazubljena gletarica

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

webertherm univerzal je lepak sive boje, fine granulacije

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

za lepljenje: 5-7kg/m2

Pakovanje

25kg natron džak

1200kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje lepkova za termoizolaciju. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni. Kada se izolacija postavlja u vlažnim i hladnijim uslovima potreban je duži vremenski period da lepak sazre, osuši se i da se nastavi sa sledećim slojem.