Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webermin classic PLUS

obogaćen polimerom

webermin classic PLUS
webermin classic PLUS

Novo

Prednosti proizvoda

 • bele boje
 • obogaćen polimerima
 • povećane vodoodbojnosti
 • za unutrašnje i spoljašnje zidove
 • deo weber.therm prestige sistema
 • 10 godina garancije u sistemu

webermin classic PLUS je praškasti mineralni malter:

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webermin classic PLUS je mineralni dekorativni malter obogaćen polimerom što mu daje povećanu vodoodbojnost, prianjanje za podlogu i otpornost na pucanje. Koristi se za spoljašnje i unutrašnje zidove.

webermin classic PLUS postoji u dve varijante kao R - rille (rajb, žljebaste) strukture i kao K- kratz (zranste, full, zagrebane) strukture.

webermin classic PLUS je malter na krečno-cementnoj osnovi sa izrazitom paropropusnošću sa koeficijentom od 38µ. 

 

 

Oblast primene

webermin classic PLUS se koristi kao završni sloj za dekoraciju i zaštitu spoljašnjih, ali unutrašnjih zidova. Nanosi se na mineralne podloge, može da se nanosi i na nosive podloge od kreča. 

Priprema i način upotrebe

 1. minimalno 6 do 12h pre nanošenja materijala na željenu površinu podloga mora da se premaže osnovnim premazom weber.prim akril ili weber.prim S&S kako bi se ujednačila, 
 2. po potrebi podloga se nakvasi vodom, pri visokim temperaturama i pri maloj vlažnosti vazduha, 
 3. weber.min classic PLUS se priprema tako što se sadržaj džaka (20kg) polako sipa u 4 do 4,5l čiste vode uz stalno mešanje električnim mikserom da ne bude grudvica, 
 4. obratiti pažnju da se uvek dodaje ista količina vode, jer od toga zavisi: vezivnost za podlogu, obradivost i struktura, 
 5. razmešan materijal ostaviti najmanje 10 min da bubri, a zatim ga ponovo dobro razmešati, 
 6. nakon što se malter adekvatno pripremi nanositi čeličnom gletaricom na zid u debljini malo većoj od debljine granulate,
 7. strukturiranje se vrši nakon nanošenja:  
  1. weber.min classic PLUS R - struktura RILLE, RAJB "žljebasta" - najbolje je koristiti plastičnu gletaricu i blagim kružnim pokretima praviti žljebastu strukturu, nalik "crvićima", 
  2. weber.min classic PLUS K - struktura KRATZ, FULL "zrnasta" - najbolje plastičnom gletaricom praviti kružne pokrete da bi se istakli kamenčići na površini. 

Alat za rad

za mešanje: električni mikser

za nanošenje: čelična gletarica

za struktuiranje: plastična gletarica 

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

weber.min classic PLUS je mineralni malter bele boje.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

Potrošnja
strukturagranulacijapotrošnja po m2
rille (rajb, žljebasta)

1.5

2.5 kg
rille (rajb, žljebasta)2.03.0 kg
rille (rajb, žljebasta)3.03.5 kg
kratz (full, zrnasta)1.02.5 kg
kratz (full, zrnasta)1.53.0 kg
kratz (full, zrnasta)2.03.5 kg

 

 

Pakovanje

20kg natron džak 

1200kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje mineralnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni. 

Nije prepopručljivo toniranje ovog proizvoda zbog opasnosti od nejednake boje i pojave senki nakon nanošenja. Nije preporučljivo prebojavanje bojama sa organskim pigmentima.