Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webermin hirofa

prskana fasada

webermin hirofa
webermin hirofa

Prednosti proizvoda

  • mineralni malter bele boje - praškasta fasada
  • u beloj boji
  • za spoljašnje i unutrašnje zidove

webermin hirofa je praškasti mineralni malter:

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webermin hirofa je mineralni dekorativni malter za spoljašnje i unutrašnje zidove - prskana fasada. Ovaj završni sloj je jedan od tradicionalnih maltera koji se veoma lako nanosi. 

webermin hirofa je paropropustan malter koeficijenta difuzne pare µ=44.

Oblast primene

webermin hirofa je izuzetno čvrst završni sloj koji se u praksi koristi jednako za nanošenje na unutrašnje i spoljašnje zidove, kao i za prekrivanje neravnih površina jer zbog svoje specifične strukture ostavlja reljefastu površinu. Nanosi se na mineralne podloge. 

Priprema i način upotrebe

  1. minimalno 6 do 12h pre nanošenja materijala na željenu površinu podloga mora da se premaže osnovnim premazom weber.prim akril kako bi se ujednačila, 
  2. po potrebi podloga se nakvasi vodom, pri visokim temperaturama i pri maloj vlažnosti vazduha, 
  3. weber.min hirofa se priprema tako što se sadržaj džaka (20kg) polako sipa u 6,5l čiste vode uz stalno mešanje električnim mikserom da ne bude grudvica, 
  4. obratiti pažnju da se uvek dodaje ista količina vode, jer od toga zavisi: vezivnost za podlogu, obradivost i struktura, 
  5. razmešan materijal ostaviti najmanje 10 min da bubri, a zatim ga ponovo dobro razmešati, 
  6. nakon što se malter adekvatno pripremi nanositi prskalicom, "ježom" ili "žirafom" u sloju jednake debljine, a ukoliko se želi izražajnija struktura može se naneti još jedan sloj nakon najmanje 24h,
  7. strukturiranje se vrši plastičnom gletaricom nakon nanošenja. 

Alat za rad

za mešanje: električni mikser

za nanošenje: prskalica ili jež

za struktuiranje: plastična gletarica.

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

weber.min hirofa je mineralni malter bele boje.

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

 3kg/m2

 

 

Pakovanje

20kg natron džak 

1200kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20˚C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje mineralnih maltera. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5˚C i ispod 30˚C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni. 

.