Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberprim hidrosol

weberprim hidrosol
weberprim hidrosol

Prednosti proizvoda

  • sredstvo protiv isoljavanja (šalitre)
  • na osnovi silikona
  • zaštitni sloj
  • daje izraženu vodoodbojnost
  • trajna zaštita od svih atmosferskih uticaja

weberprim hidrosol je sredstvo za hidrofobiranje podloge:

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

weberprim hidrosol je sredstvo za hidrofobiranje i protiv isoljavanja ("šalitre")na osnovi silikona. Prodire duboko u podlogu, oblažući zidove pora i na taj način spečava prolaz vode iz spoljašnje sredine i soli iz unutrašnjosti i formira "suvu zonu". weberprim hidrosol je odlično rešenje zaštite završnog materijala. 

Oblast primene

weberprim hidrosol može da se koristi kao podloga za sve vrste materijala (osim silikatnih). Najčešće se koristi kao podloga za stare i vlažne površine pre nanošenja završnih slojeva (lepila, boje, maltera). Kada se koristi kao podloga, kada estetski faktor nema presudnu ulogu (npr. pre lepljenja pločica, stiropora, itd), može da se nanese na površinu na koju je so (šalitra) već izbila, čak i bez njenog saniranja. weberprim hidrosol svojim karakteristikama ne dozvoljava dalji prodor soli iz vlažnog zida i zaustavlja proces isoljavanja koji je već počeo.

weberprim hidrosol se može koristiti i kao završni, zaštitni sloj koji daje izraženu vodoodbojnost. Ojačava površinu materijala i daje trajnu zaštitu od svih atmosferskih uticaja, pri čemu ne menja boju i opšti izgled materijala. Pogodan je za sve mineralne, porozne površine (sve vrste maltera, betona, cigle, kamena, crepa i sl.). Kada se koristi kao završni, zaštitni sloj neophodno je šalitru prvo ukloniti sa zida (u zavisnosti od vrste podloge različiti su načini njenog saniranja). weberprim hidrosol se ne koristi kao sanaciono sredstvo, ali se nakon uklanjanje šalitre nanosi da bi sprečio njen dalji prodor.

Ovo je moguće jer je silikoniziran i izrazito vodoobojan te ne dozvoljava dalji prodor soli iz vlažnog zida.

Priprema i način upotrebe

  1. weberprim hidrosol pre upotrebe razmešati, 
  2. ne razređivati vodom ili drugim rastvaračima, 
  3. na površinu se nanosi četkom, valjkom ili prskanjem ravnomerno do zasićenja podloge dok god može da upija, 
  4. pri radu ne sme da curi niz površinu niti da ostavlja beličasta polja.

Alat za rad

za nanošenje: valjak, četka 

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

weberprim hidrosol je transparentni premaz

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

podlogapotrošnja po m2
slabo upojna (malter, beton)0,16 kg
srednje upojne0,30 kg
jako upojne (cigla, kamen)0,50 kg

 

 

 

 

 

Pakovanje

5kg kanister

400kg na paleti 

 

 

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5C i ispod 30C, bez direktnog uticaja vetra, sunca i padavina - zaštita od sunca i vetra može da bude zaštitna fasadna mreža, ali nedovoljna ukoliko su ovi vremenski faktori izraženi i snažni. Čuvati od smrzavanja. 

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje osnovnih premaza. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima.