Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberepox easy

kremasta vodoodbojna fug masa

weberepox easy
weberepox easy

Novo

Prednosti proizvoda

 • fug masa i lepak za keramiku 2u1
 • za podne i zidne pločice, gres, mermer i prirodni kamen
 • izuzetno vodoodbojna
 • za unutrašnju i spoljašnju upotrebu
 • otporna na hemikalije i sredstva za čišćenje
 • za industrijska postrojenja
 • laka za nanošenje i čišćenje

weberepox easy je izuzetno fleksibilna, dvokomponentna epoksidna fug masa i lepak za keramiku, otporna na hemikalije, za unutrašnju i spoljašnju upotrebu.  

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

weberepox easy je izuzetno čvrsta, dvokomponentna epoksidna fug masa i lepak za keramiku, otporna na hemikalije, za unutrašnju i spoljašnju upotrebu.  

 

 

Oblast primene

 • Visoko otporna fug masa za sve vrste pločica, bez obzira na njihovu upojnost,
 • Koristi se za postavljanje fuge debljine do 10mm, unutra i spolja,
 • Preporučuje se upotreba na mestima sa intezivnim delovanjem vode i vlage, kod industrijskih podova i oblasti sa izraženim mehaničkim opterećenjem,
 • Idealna kod balkona i terasa, kao i sistema sa podnim grejanjem,
 • Proizvod je otporan na delovanje hemijskih sredstava za čišćenje,
 • Preporučuje se kod standardnih pločica, porcelanskih, gres, mozaika, kao i prirodnog kamena,

 

 

Priprema i način upotrebe

weberepox easy se priprema dodavanjem i mešanjem A i B komponente bez dodavanja vode! Proizvod mešati do potpune homogenizacije. Zamešanu masu treba ostaviti oko 2 minuta da odstoji pa zatim ponovo promešati. 

Pre fugovanja, potrebno je očistiti prazne fuge od ostatka lepka i očistiti radnu     površinu (pločice) kako prašina ne bi dospela u fuge.

Pripremljen weberepox easy se nanosi gumenom gletericom. Nakon što fug masa malo stegne (očvrsne), najpre sa vlažnim sunđerom (nikako mokrim) skidamo višak materijala i osušeni tanki sloj na površini, a zatim sa isceđenim (polusuvim) sunđerom izravnamo fuge.

Zamešanu fug masu treba iskoristiti u roku od 30min. Proizvod na temperaturama ispod +5°C nije primenljiv. Primena na temperaturi iznad +25°C se ne preporučuje. U fug masu je zabranjeno umešavati druge materijale osim vode! Zaprljani materijal je zabranjeno ponovo koristiti!

 

 

Alat za rad

za nanošenje: gumena gletarica

za brisanje i poliranje: vlažna krpa ili sunđer

Rok trajanja

24 meseca skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Tehnička dokumentacija

PDF proizvoda (Tehnički list)

Atest proizvoda

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Ostale informacije

Potrošnja

prosečna potrošnja weberepox easy fug mase zavisi od dimenzije  pločica i debljine fuga: 

dimenzija pločica/širina fuga2mm2mm2mm2mm5mm
25 x 251,02----
100 x 100-0,38---
200 x 200--0,19--
300 x 300---0,17-
300 x 300----0,43

Pakovanje

5kg i 2,5kg plastična kantica, 720kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje masi za fugovanje. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temeratura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5C i ispod 30C. U normalnim vremenskim uslovima otvoreno vreme za rad je 1h. Potpuno opterećenje - nakon 7 dana.