Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertec D-fix

wasserdicht fix

webertec D-fix
webertec D-fix

Prednosti proizvoda

  • formiranje postojanog i tvrdog vodonepropusnog sloja
  • otporna na uticaj pozitivnog i negativnog pritiska vode
  • posebno otporna na hemijske i mehaničke uticaje
  • pogodna za rezervoare i tankove sa pijaćom vodom

webertec D-fix vodoodbojna i vodonepropusna obloga za postizanje hidroizolacije strukturnih komponenti u dodiru sa zemljom.

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertec D-fix je vodoodbojna i vodonepropusna obloga za postizanje hidroizolacije strukturnih komponenti područja u dodiru sa zemljom (podrumske i suterenske prostorije i temeljne ploče), rezervoara za vodu i drugih strukturnih komponenti iznad zemlje na bazi cementa.

Oblast primene

webertec D-fix štiti prostor od vlage iz zemlje, kapilarne vlage i curenja vode, kao i negativnih i pozitivnih pritisaka vode na betonskim, cementnim i zidanim površinama. 

Priprema i način upotrebe

Podloga na koju se nanosi webertec D-fix mora biti čvrsta, nosiva, odmrznuta, bez pukotina, očišćena od masnih tragova, prašine i drugih nečistoća koje sprečavaju prianjanje. Delovi koji se otkidaju ili ljušte i ostaci boje moraju se pažljivo otkloniti.

webertec D-fix se priprema laganim dodavanjem 7-7,5 litara vode u 25 kg proizvoda i mešanjem kako bi se dobila razmešana masa bez grudvica. Masa treba da odstoji 3-5 minuta i da se ponovo razmeša. Ne dodajte vodu naknadno. Pripremite samo onoliko smese koliko možete ugraditi u roku do 60 minuta.

webertec D-fix se nanosi u najmanje 2 sloja u razmaku od 1 časa. Obloga se nanosi pomoću gletarice ili četke u sloju koji ne sme biti deblji od 4mm. Zaštitni sloj, pločice, ploče i malter se mogu nanositi tek kada je hidroizolacija dovoljno tvrda. Obloga mora najmanje 24 časa da bude zaštićena od direktnog uticaja vode, sunca ili smrzavanja. Obloga je potpuno suva posle 72 sata.

Alat za rad

Nanošenje je čeličnom gletaricom (mistrijom).

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

siva

Tehnička dokumentacija

PDF proizvoda (Tehnički list)

Atest proizvoda

Bezbednosni list

Dop - Deklaracija o performansama

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

Okvirno 2 kg/m² po sloju debljine 1mm.

Pakovanje

25kg džak, 1.200kg paleta

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje hidroizolacije. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Pri nanošenju, temperatura vazduha bi trebalo da bude u rasponu od +3°C do +30°C.