Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertec D-max 2K

webertec D-max 2K
webertec D-max 2K

Novo

Prednosti proizvoda

  • unutrašnja i spoljna hidroizolacija
  • zaštita betonskih podloga, cemetnih maltera, opeka i blokova od vlage
  • jednostavna priprema i nanošenje
  • brzo prijanja na podlogu
  • obezbeđuje elastičnu strukturu
  • zaštićenu od prodora vode

webertec D-max 2K je polimer-modifikovana 2-komponentna elastična hidroizolacija.

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertec D-max 2K je vodonepropusna, vlagonepropusna i paropropusna dvokomponentna polimer-modifikovana elastična cementna masa. Sastoji se iz tečnog polimera i praškaste, aditivima ojačane, cementne osnove.

Oblast primene

Primenjuje se za unutrašnju i spoljašnju hidroizolaciju i zaštitu betonskih podloga, cemetnih maltera, opeka i blokova od vlage. webertec D-max 2K je podloga za bezbedno postavljanje pločica u područjima pod uticajem vode kao što su balkoni, toaleti i kuhinje, bazeni. Može se koristiti kao kruta, paropropusna hidroizolacija zidova u podrumskim prostorijama.

Priprema i način upotrebe

Podloga treba da bude čista, vlažna, glatka i nosiva. Veće deformacije na podlozi trebaju se popraviti a uglove i prevoje zaokružiti („holkerisanje“) najmanje 24 časa pre nanošenja hidroizolacije. 20kg praškaste komponente (A) treba lagano dodati u 7kg pastozne komponente (B) uz mešanje mikserom na niskoj brzini dok se ne postigne homogenost mase. Pošto zamešan proizvod ostavimo da sazri 2 minuta, potrebno ga je ponovo promešati pre nanošenja.

webertec D-max 2K je potrebno naneti na čitavu površinu upotrebom četke ili gleterice u minimalno 2 sloja. Nanošenje savkog narednog sloja treba da bude vertikalno u odnosu na predhodni. Za najbolje rezultate treba naneti 2 do 3 sloja, tako da ukupna debljina  bude najmanje 2mm u kupatilima ili 3mm na spoljim površinama. Drugi ili treći sloj treba naneti kada je prethodni sloj već nemoguće oštetiti.

Alat za rad

Nanošenje je čeličnom gletericom (mistrijom).

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

siva

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

Okvirno 1,5-2 kg/m² po sloju debljine 1mm.

Pakovanje

20kg džak (komponenta A) + 7kg kaniser (komponenta B)

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje hidroizolacije. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Pri nanošenju, temperatura vazduha bi trebalo da bude u rasponu od +3°C do +30°C.