Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertec D-protect

wasserdicht folie

webertec D-protect
webertec D-protect

Prednosti proizvoda

  • pogodan za unutrašnju i spoljnu upotrebu
  • ispod keramičkih pločica u kupatilima, kuhinjama,
  • terasama i balkonima  
  • zatvaranje pukotina u vlažnim i mokrim uslovima
  • visoko elastični i brzovezujući vodoodbojni premaz

webertec D-protect je pouzdana jednokomponentna tečna folija (pastozna masa).

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertec D-protect je pouzdana jednokomponentna tečna folija (pastozna masa) pripremljena za hidroizolaciju bez spojnica unutrašnjih i spoljašnjih prostora ispod keramičkih pločica.

Oblast primene

Proizvod je idealan za hidroizolaciju zidnih i podnih površina, vlažne i mokre uslove u kupatilima, tuš-kabinama, kuhinjama, javnim toaletima, kao i terasama i balkonima i mokrim čvorovima.

webertec D-protect štiti od uticaja vlage osetljive podloge kao što su gipsani zidovi i ploče, kalcijum-sulfatne cementne košuljice i druge podloge pod uticajem vlage u klasama A (zid) i A0. Proizvod nije pogodan za korišćenje na površinama koje su pod konstantnim uticajem vode, starim keramičkim pločicama, obojenim površinama, betonu i asfaltu.

Priprema i način upotrebe

Podloga na koju se nanosi webertec D-protect mora biti čvrsta, nosiva, očišćena od masnih tragova i prašine i drugih nečistoća. Pre nanošenja weber.tec D-protect tečne folije, upijajuće podloge je potrebno pripremiti premazom za grundiranje weberprim 801.

webertec D-protect se nanosi nerazblažen pomoću četke, valjka ili šprica u dva sloja ukupne debljine 1 do 1,5mm. Uglovi i ivice se moraju osigurati hidroizolacionom trakom i uglovima webertec 828 postavljanjem u prvi sloj i premazivanjem drugog sloja. Drugi sloj se nanosi po suše- nju prvog sloja, posle 3 časa. Hidroizolacija je spremna 3 časa nakon nanošenja drugog sloja.

Alat za rad

Nanošenje je četkom, valjkom ili čeličnom gletaricom (mistrijom).

 

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

siva

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

Okvirno 1,20 kg/m² po sloju debljine 0,5mm.

Pakovanje

5kg kanta, 450kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje hidroizolacije. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Pri nanošenju, temperatura vazduha bi trebalo da bude u rasponu od +5°C do +25°C.