Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertec Superflex D2

fleksibilni i brzovezujući

webertec Superflex D2
webertec Superflex D2

Prednosti proizvoda

 • izuzetno se brzo suši (max 24h)
 • multifunkcionalna hidroizolacija
 • za hidroizolaciju površina koje su stalno pod vodom (bazeni, rezervoari za vodu, itd.)
 • otporan za smrzavanje i UV zračenje

webertec Superflex D2 je visoko fleksibilni brzovezujući 2-komponentni hidroizolacioni premaz.

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

webertec Superflex D2 je visoko elastični, brzovezujući dvokomponentni hidroizolacioni premaz, za hidroizolaciju unutrašnjih i spoljašnjih prostorija.

Već 4 sata nakon nanošenja moguće je postavljanje pločica ili hodanje po nanešenom sloju. Na osnovu nove tehnologije sušenje je nezavisno od vremenskih prilika. Zbog kremaste teksture, materijal se lako nanosi. Materijal nije pogodan za hidroizolaciju bazena sa pijaćom vodom. 

Oblast primene

webertec Superflex D2 se koristi za hidroizolaciju unutrašnjih i spoljašnjih prostorija, temeljnih zidova, rezervoara za vodu i bazena, ravnih krovova, sokla na kućama. Pogodan je za hidroizolaciju ispod pločica (zidovi i podovi), sanitarnih prostorija, terasa, balkona, ravnih krovova, tuš kabina.

Priprema i način upotrebe

 1. Podloga na koju se nanosi mora biti suva, čista, odmašćena. 
 2. Za najbolje rezultate treba naneti 2 do 3 sloja, tako da ukupna debljina slojeva bude najmanje 2mm u kupatilima ili 3mm na spoljim površinama (sokla, fontane, bazeni sa vodom). Drugi ili treći sloj treba naneti kada je prethodni sloj već nemoguće oštetiti. Nanošenje je četkom, valjkom ili čeličnom gletaricom (mistrijom).
 3. Uglove, kao što su spojevi poda i vertikalnih zidova, kao i spojevi različitih materijala, treba obezbediti zaptivnim sistemom traka weber.tec 828 odmah nakon nanošenja weber.tec Superflex D2. Pri hidroizolaciji bazena, između dva sloja treba ugraditi armirnu mrežicu, pa onda preći još dva sloja weber.tec Superflex D2, tako da minimalna debljina sloja bude 3mm.
 4. Da bi se sprečila pojava mehura na poroznim površinama (beton, cementna košuljica, malter) treba preći tankim slojem weber.tec Superflex D2 (potrošnja oko 0,5kg/m²).
 5. Ukoliko postoji potreba za tim, pre nanošenja weber.tec Superflex D2, premazati osnovni premaz weber.tec 801 za impregnaciju površine.
 6. Ostaci maltera treba da budu uklonjeni dok su sveži, mokrom krpom.
 7. Alat očistiti vodom odmah nakon upotrebe.

Alat za rad

Nanošenje je četkom, valjkom ili čeličnom gletaricom (mistrijom).

 

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

siva

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

Okvirno 1,25 kg/m² po sloju debljine 1mm.

Pakovanje

6kg kanta, 300kg na paleti

Pakovanje od 6kg sadrži 3kg tečne komponente A i 3kg praškaste komponente B

24kg kanta, 432kg na paleti
Pakovanje od 24kg sadrži 2x6kg tečne komponente A i 2x6kg praškaste komponente B

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje hidroizolacije. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Pri nanošenju, temperatura vazduha bi trebalo da bude u rasponu od +3°C do +30°C.