Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webercol crystal tixogel

Inovativni beli lepak

webercol crystal tixogel
webercol crystal tixogel

Novo

Prednosti proizvoda

 • fleksibilni lepak za idealnu vezu površine i pločice
 • idealan za prirodni kamen i mozaik
 • unapređen tixogel tehnologijom 
 • za unutrašnju i spoljašnju upotrebu
 • izuzetno kremaste strukture
 • idealan kod renoviranja objekata

webercol crystal tixogel je inovativni fleksibilni lepak izrađen specijalnom tixogel tehnologijom.

Osnovne karakteristike

Informacije o proizvodu

Weber tixogel tehnologija je konačno stigla!

webercol crystal tixogel je inovativni fleksibilni lepak bele boje, kremaste strukture, pojačane snage vezivanja, izrađen specijalnom tixogel tehnologijom poslednje generacije. Zahvaljujući izabranim agregatima, mešavini organskih aditiva i veziva, kreiran je lepak u formi gela, koji stvara idealnu i dugoročnu vezu sa svakom vrstom podloge i pločice na koju se nanosi. 

 

 

Oblast primene

Koristi se za unutrašnje i spoljašnje radove, u situacijama gde je neophodna idealna (100%) veza površine i pločice. webercol crystal tixogel je pogodan za:

 • za lepljenje mozaik pločica i prirodnog kamena, staklene keramičke pločice, teracotta,gres... 
 • za lepljenje pločica na sve podloge - mineralne, beton, porobeton, cigle, krečno-cementne...
 • za porozne i neporozne pločice,
 • za renoviranje objekata
 • zbog tixogel tehnologije, izuetno se lako nanosi na svaku podlogu.

Priprema i način upotrebe

 1. pomešati 25kg lepka u 8-8,5l čiste vode; razmešati električnim mikserom do dna, dok ne nestane grudvica; nakon razmešavanja, ostaviti lepak da odstoji 5min i potom jos jednom razmešati, 
 2. pripremljen lepak se nanosi čeličnom nazubljenom gletaricom na unapred pripremljenu, čistu i odprašenu podlogu; debljina nanosa zavisi od vrste pločica koje se lepe; nije potrebno kvasiti površinu, ali ukoliko je izuzetno upojna premazati je osnovnim premazom weberprim 813,  
 3. kada se lepe pločice većih dimenzija poželjno je premazati lepkom pozadinu pločice, ali i površinu na koju se postavlja pločica, kako bi se obezbedila bolja adhezija, 
 4. lepak pokazuje izuzetnu čvrstinu i otpornost na mraz, konstantnu vlažnost i izloženost sunčevoj svetlosti nakon sazrevanja,
 5. otvoreno vreme za rad je 30 minuta, 
 6. materijal je spreman za rad 2h nakon otvaranja džaka, 
 7. korekcije se mogu vršiti 20min nakon nanošenja,
 8. pločice treba ostaviti 24h nakon što se postave, kako bi se dozvolilo lepku da postigne svoju maksimalnu adheziju,
 9. fugovanje se vrši nakon 24h fleksibilnom fug masom u boji webercolor comfort ili webercolor premium
 10. potpuno opterećenje je moguće nakon 7 dana.

Alat za rad

za mešanje: električni mikser

za nanošenje: čelična nazubljena gletarica

Rok trajanja

12 meseci skladišteno na paletama u suvom prostoru bez direktnog uticaja vremenskih uslova i vlage. Čuvati od smrzavanja.

Boja proizvoda

webercol crystal tixogel je lepak bele boje. 

Tehnička dokumentacija

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Pakovanje, skladištenje i dodatne napomene

Potrošnja

Oko 2 - 5 kg/m2 u zavisnosti od širine zubaca na gletarici, uslova po kojima se vrši lepljenje, dimenzija pločica i površine na koju se keramičke pločice lepe. 

Pakovanje

25kg natron džak, 1200kg na paleti

5kg natron džak, 600kg na paleti

Napomena

Svi navedeni parametri se odnose na standardne vremenske uslove - temperatura 20°C, relativna vlažnost vazduha do 65%. Ukoliko vremenski uslovi nisu u skladu sa navedenim potrebno je postupak rada prilagoditi datim okolnostima. Weber garantuje da je kvalitet isporučenih proizvoda u skladu sa svim normama i pravilima proizvodnje lepkova za keramiku. Kompanija ne snosi odgovornost za nepravilno izvođenje radova sa navedenim materijalom, za korišćenje materijala u svrhe koje nisu navedene u opisu proizvoda, kao ni za izvođenje radova pri vremenskim uslovima koji nisu u skladu sa navedenim u opisu proizvoda. Weber preporučuje da se pre početka radova urade probne površine. Kompanija prihvata reklamacije samo na kvalitet proizvoda, ukoliko je isti skladišten, pripremljen i primenjen prema izdatim uputstvima. 

Savet

Temperatura vazduha i podloge za rad i sušenje iznad 5°C i ispod 30°C. Najbitnije je da se prilikom postavljanja pločica izbegava direktan uticaj, pre svega vlage, a potom i svih ostalih vremenskih faktora. Ovaj lepak za keramiku može da se koristi i za izravnavanje neravne površine, ali debljina sloja ne sme da prelazi 1cm. 

Ovaj lepak nije preporučljivo koristiti za lepljenje pločice na drvene i metalne površine - za ove svrhe koristi se Weber fleksibilni lepak weber.col flex plus.