Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberhidro fresh

Prednosti sistema

weberhidro fresh:

 • pogodan kod osetljivih podloga
 • paropropustan
 • prirodno otporan na mikroorganizme
 • ekonomičan
 • vodoodbojan i postojan

Weber hidroizolacioni sistem za zaštitu kuhinja.

Podaci o sistemu

weberhidro fresh

Iako kuhinja na prvi pogled ne predstavlja mesto koje morate zaštititi od negativnog uticaja vode, realnost je sasvim drugačija...

U poslednjih nekoliko godina, kuhinje doživljavaju pravi procvat, kako zbog modernog dizajna, tako i savremenih materijala koji se koriste. Bez obzira koliko vremena provodite u njoj, kuhinja mora biti u svakom trenutku osvežena, odnosno zaštićena na pravi način. Potencijalne opasnosti „vrebaju“ u svakom trenutku – vlaga prostorije, para tokom kuvanja, bakterije i alge... Ukoliko koristite standardne proizvode, rezultat je svakako kratkoročnog daha i toga morate biti svesni. Vaša kuhinja će ubrzo izgubiti svoj prepoznatljivi sjaj i svežinu. Upravo zbog toga, kompanija Weber je kreirala savršen hidroizolacioni sistem za kuhinje weberhidro fresh, sa namerom da vaša kuhinja „doživi starost“...

Zbog čega je on toliko bitan i kakve su koristi koje ostvarujute?

Jedinstveni hidroizolacioni sistem za kuhinje weberhidro fresh se sastoji od prajmera, samonivelišuće mase, hidroizolacije, hidroizolacionih traka i uglova, lepka za keramiku i fug mase. Svaki proizvod donosi brojne prednosti, a zajedno čine idealnu celinu koja daje najbolje rezultate u praksi.

Kuhinje nisu mesta koja su konstantno izložena uticaju vode (poput kupatila i bazena) i zbog toga se moraju posebno tretirati. Spremna za nanošenje, hidroizolaciona folija webertec D-protect je idealna u uslovima gde su podloge na koju se nanosi osetljive a uticaji vode nisu konstantni. Izuzetno se lako nanosi na svaku podlogu, što je čini vrlo praktičnom za majstora. Ukoliko podna površina nije idealno ravna, preporuka je da se koristi samorazlivajuća masa do 3mm – weberniv razilit. Na taj način, dobija se podloga koja je pogodna za postavljanje hidroizolacije i/ili lepkova za keramiku.

Pre nanosa hidroizolacije, preporuka je da se uvek postavlja prajmer, kako bi se upojnost i vezivnost podloge ujednačila. U takvoj situaciji, weberprim 813 - prajmer za upojne i neupojne površine daje mogućnost da se kreira idealna veza podloge, izolacije i završnog sloja od keramike ili kamena. U zavisnosti od upojnosti podloge i pločice, prajmer weberprim 813 se razređuje sa 1 ili 3 litre čiste vode.

Spojevi zidova i poda, pukotine i dilatacije mogu biti naročito podložni prodoru vode, pa ih je neophodno dodatno zaštititi hidroizolacionom trakom i uglovima webertec 828. Traka i uglovi se utapaju u 2 hidroizolaciona sloja i izuzetno su fleksibilni.

Izbor lepka za keramiku direktno je uslovljen karakteristikama i veličinom pločice/kamena ili mozaika koji se nanosi. Kako je u pitanju kuhinja, preovlađuju pločice velikih formata, mermer, granit, ali i prirodan kamen za isticanje detalja. Weber vam ostavlja mogućnost da izaberete fleksibilan lepak po vašem ukusu, jer u svojoj bogatoj ponudi ima širok asortiman fleksibilnih lepkova. webercol flex - fleksibilni lepak za plocice srednjih i vecih formata ili webercol flex tixogel - fleksibilni lepak za keramiku, sa jedinstvenom tixogel tehnologijom. Ukoliko su u pitanju pločice manjih formata ili prirodni kamen, preporuka je da se koristi webercol classic plus lepak za keramiku.  

Najbolje smo ostavili za kraj. Naime, izbor fug mase nije samo estetske prirode, već ona predstavlja prvi sloj zaštite od uticaja vode i mraza i zbog toga je posebno interesantna. webercolor premium - izuzetno fleksibilna i vodoodbojna fug masa ili webercolor comfort - kremasta fug masa u boji je dostupna u 16 osnovnih boja, prema Weber ton karti.

Izbor je lak, a svaki problem rešiv, kada uz sebe imate Weber hidroizolacione sisteme.

Tehnička dokumentacija

PDF proizvoda (Tehnički list)

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Sastav sistema

weberhidro relax premium

U sastav ovog hidroizolaconog sistema ulaze:

 1. weberniv razilit
  samorazlivajuća masa za izravnjavanje do 3mm
 2. weberprim 813
  prajmer za upojne i neupojne površine
 3. webertec D-protect
  pouzdana jednokomponentna tečna folija (pastozna masa)
 4. webertec 828
  fleksibilna hidroizlaciona traka i uglovi
 5. webercol flex 
  fleksibilni lepak za pločice srednjih i većih formata ili webercol profi - fleksibilni lepak sa jedinstvenom tehnologijom bez prašine!
 6. webercolor premium
  kremasta fug masa u boji unapređena Protect3 i Pure-Clean tehnologijom

weberhidro fresh standard

U sastav ovog hidroizolaconog sistema ulaze:

 1. weberniv razilit
  samorazlivajuća masa za izravnjavanje do 3mm
 2. weberprim 813
  prajmer za upojne i neupojne površine
 3. webertec D-protect
  pouzdana jednokomponentna tečna folija (pastozna masa)
 4. webertec 828
  fleksibilna hidroizolaciona traka i uglovi 
 5. webercol classic plus
  standardni lepak za pločice malih i srednjih formata
 6. webercolor comfort
  kremasta fug masa u boji

Potrošnja komponenti sistema

Proizvod Potrošnja po kvm
weberprim 813  30-120ml/m²
weberniv razilit Okvirno 1,25kg/m² po sloju debljine 1mm.
webertec D-protect Okvirno 1,25kg/m² po sloju debljine 1mm.
webertec 828 10m traka + uglovi
webercol flex / webercol flex tixogel Okvirno 2-5kg/m2
webercol classic plus Okvirno 2-5kg/m2
webercolor comfort Okvirno 0,3kg/m2
webercolor premium Okvirno 0,3kg/m2