Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberhidro relax

Prednosti sistema

weberhidro relax:

 • izuzetno hidrofoban
 • paropropustan
 • postojan na mikroorganizme
 • otporan na atmosferske uticaje

Weber hidroizolacioni sistem za zaštitu balkona i terasa.

Podaci o sistemu

weberhidro relax

Da li ste oduvek maštali da posedujete prelepu terasu, vaš kutak mira, idealan za odmor i druženje?

U zavisnosti od veličine prostora, mogućnosti i budžeta u krajnjoj meri, terase mogu biti manje ili veće. Bez obzira na veličinu, vaš prostor za odmor morate na pravi način zaštititi od vremenskih uticaja, pre svega prodora vode, kako bi trajao što duže, čuvajući na taj način ostatak vaše kuće. Natkrivena ili ne, vaša terasa je stalno izložena kiši, snegu, suncu i značajnim temperaturnim promenama.

Izbor hidroizolacije nije uvek lak, jer je danas na tržištu dostupno zaista mnogo oblika u kojima se ona javlja (bitumenska, polimer-cementna, akrilna...). Pored toga, za potpunu zaštitu i završetak terasa i balkona, neophodno je izabrati i odgovarajuće fug mase, lepakove za keramiku, silikone i dr. U takvoj situaciji, konfuzija je neminovna i može uzrokovati više štete nego koristi. Kompanija Weber je kreirala savršen hidroizolacioni sistem weberhidro relax, koji daje konkretne odgovore i rešenja kada je u pitanju zaštita terase i balkona. 

Zbog čega je on toliko bitan i kakve su koristi koje ostvarujute?

Hidroizolacioni sistem za terase i balkone weberhidro relax se sastoji od prajmera, hidroizolacije, hidroizolacionih traka, lepka za keramiku i fug mase. Svaki proizvod donosi brojne prednosti, a zajedno čine idealnu celinu, pogodnu za dugoročnu zaštitu i odmor.

Važno je znati da tradicionalni pristup hidroizolaciji terasa i balkona ugradnjom bitumenskih hidroizolacionih traka, ne garantuje trajnost konstrukcije i često dovodi do skrivenih problema. Bitumenske trake su osetljive na temperaturne promene, kada se bitumen topi ili stvrdnjava, a na njih nije moguće direktno lepiti keramičke pločice ili kamen.

Hidroizolacija koja rešava navedene probleme i koja garantuje trajnost je webertec D-flex – fleksibilna hidroizolacija, otporna na smrzavanje i sulfat. Izuzetno fleksibilno, jednokomponentno rešenje, omogućava da zaštitite terasu i balkone od prodora vode i mraza, čak i u situacijama gde je terasa direktno izložena uticaju vremenskih nepogoda. Otporna je na pozitivan i negativan pritisak vode, stvarajući nepropusnu membranu visokih performansi.

Pre nanosa hidroizolacije, preporuka je da se uvek postavlja prajmer, kako bi se upojnost i vezivnost podloge ujednačila. U takvoj situaciji, weberprim 813 - prajmer za upojne i neupojne površine daje mogućnost da se kreira idealna veza podloge, izolacije i završnog sloja od keramike ili kamena. U zavisnosti od upojnosti podloge i pločice, prajmer weberprim 813 se razređuje sa 1 ili 3 litre čiste vode. Hidroizolacija se uvek nanosi u minimalno 2 sloja, kako bi se obezbedila potpuna zaštita i prekrila površina koja je pod uticajem vode.

Spojevi zidova i poda, pukotine i dilataje mogu biti naročito podložni prodoru vode, pa ih je neophodno dodatno zaštititi hidroizolacionom trakom i uglovima webertec 828. Traka se utapa u 2 hidroizolaciona sloja i izuzetno je fleksibilna.

Izbor pločica, boje i dizajn prepustite vašoj nežnijoj polovini. Ono što morate znati, jeste da je izbor lepka za keramiku direktno uslovljen karakteristikama i veličinom pločice/kamena koji se nanosi. Kako je u pitanju oblast pod direktnim uticajem vremenskih promena, fleksibilan lepak se nameće kao jedino rešenje. Weber vam ostavlja mogućnost da izaberete fleksibilan lepak po vašem ukusu. webercol flex - fleksibilni lepak za plocice srednjih i vecih formata ili webercol flex plus - izuzetno fleksibilni lepak za keramiku, koji je otporan na dodatna mehanička i statička opterećenja. Nanošenje lepkova je izuzetno lako, nazubljenom gletaricom u sloju do 1cm.

Najbolje smo ostavili za kraj. Naime, izbor fug mase nije samo estetske prirode, već ona predstavlja prvi sloj zaštite od uticaja vode i mraza i zbog toga je posebno interesantna. webercolor premium - visoko fleksibilno rešenje unapređeno Protect3 i Pure-Clean tehnologijama ili webercolor comfort - kremasta fug masa u boji. Fug masa je izuzetno vodoodbojna i dostupna je u 16 osnovnih nijansi.

Izbor je lak, a svaki problem rešiv, kada uz sebe imate Weber hidroizolacione sisteme.

Tehnička dokumentacija

PDF proizvoda (Tehnički list)

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Sastav sistema

weberhidro relax premium

U sastav ovog hidroizolaconog sistema ulaze:

 1. weberprim 813
  prajmer za upojne i neupojne površine
 2. webertec D-flex
  fleksibilna hidroizolacija, otporna na smrzavanje i sulfat
 3. webertec 828
  fleksibilna hidroizlaciona traka i uglovi
 4. webercol flex 
  fleksibilni lepak za pločice srednjih i većih formata ili webercol flex plus - izuzetno fleksibilni lepak za keramiku
 5. webercolor comfort
  kremasta fug masa u boji ili webercolor premium - fug masa unapređena Protect3 i Pure-Clean tehnologijom

weberhidro relax standard

U sastav ovog hidroizolaconog sistema ulaze:

 1. weberprim 801
  prajmer za upojne površine ili weberprim 803 - prajmer za neupojne površine
 2. webertec D-flex
  fleksibilna hidroizolacija, otporna na smrzavanje i sulfat
 3. webertec 828
  fleksibilna hidroizlaciona traka i uglovi
 4. webercol classic plus 
  standardni lepak za pločice manjih i srednjih formata 
 5. webercolor comfort
  kremasta fug masa u boji 

Potrošnja komponenti sistema

Proizvod Potrošnja po kvm
weberprim 813  30-120ml/m²
weberprim 801 150-250ml/m²
weberprim 803 Okvirno 100g/m²
webertec D-flex Okvirno 1,25kg/m² po sloju debljine 1mm.
webertec 828 10m traka + uglovi
webercol flex / webercol flex plus 2-5kg/m2
webercol classic plus 2-5kg/m2
webercolor comfort / webercolor premium Okvirno 0,3kg/m2