Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberhidro zen

Prednosti sistema

weberhidro zen:

 • izuzetno vodoodbojan
 • prilagodljiv različitim veličinama bazena
 • otporan na mikroorganizme
 • postojan na uticaje hemijskih sredstava
 • otporan na mehaničke uticaje

Weber hidroizolacioni sistem za zaštitu bazena.

Podaci o sistemu

weberhidro zen

Koliko puta ste u toplim, letnjim mesecima poželeli da na trenutak pobegnete od svega, da posedujete bazen koji će biti vaše parče raja?

Sve veći broj ljudi se odlučuje da preuredi svoje dvorište/veliku terasu u oazu, gde će dostići zen momenat, daleko od svakodnevne buke i stresa. Takav zahtev nosi sa sobom brojne obaveze i odricanja, koji se moraju uzeti u obzir. Jer, prelepi bazen je samo „vrh ledenog brega“ i njegova izgradnja zahteva konkretna znanja i specifične materijale, koji nisu na prvi pogled vidljivi. Takođe, veličina i vrsta bazena iziskuju različite pristupe prilikom gradnje. Većina bazena je danas izložena direktnom uticaju vremenskih uslova, ali i rigidnih hemikalija (hlor, pH regulator, sredstvo protiv algi i sl.) koje mogu u krajnjoj meri ugroziti funkcionalnost bazena.

Kompanija Weber je razvila poseban hidroizolacioni sistem, kreiran sa namerom da se vlasnicima bazena i izvođačima projekta olakša odluka o izboru konkretnog proizvoda. Hidroizolacioni sistem weberhidro zen sadrži posebno izabrane proizvode i rešenja, koji zbog svojih prednosti čine savršenu celinu i omogućavaju najbolje performanse. 

Zbog čega je on toliko bitan i kakve su koristi koje ostvarujute?

Hidroizolacioni sistem za bazene weberhidro zen se sastoji od prajmera, fleksibilne hidroizolacije, hidroizolacionih traka i uglova, lepka za keramiku i epoksidne fug mase.

Važno je znati da je weberhidro zen izložen konstantnom uticaju atmosferskih padavina, promenama temperature i agresivnom delovanju abrazivnih hemikalija. Upravo zbog toga, Weber je kreirao rešenja sa najkvalitetnijom ponudom proizvoda, koji su u stanju da podnesu svako opterećenje u dužem vremenskom periodu.

Hidroizolacija koja rešava navedene probleme i koja garantuje trajnost i kvalitet je webertec Superflex D2 – izuzetno fleksibilna, UV stabilna, dvokomponentna hidroizolacija, koja iskazuje visoke performanse bez obzira na vremenske uslove oko nje. U takvim okolnostima, izvođaču je lako da donese odluku, jer iza proizvoda stoji čuvena nemačka Deiterman tehnologija. Prilikom nanošenja, u proizvod se ne sme dodavati voda i aditivi, a njena smanjena potrošnja (oko 1,25kg/m2 za jedan sloj nanosa) omogućava jedinstven balans troškova i vrhunskih performansi.

Pre nanosa hidroizolacije, preporuka je da se uvek postavlja prajmer, kako bi se upojnost i vezivnost podloge ujednačila. U takvoj situaciji, weberprim 813 - prajmer za upojne i neupojne površine daje mogućnost da se kreira idealna veza podloge, izolacije i završnog sloja od keramike ili kamena.

Spojevi zidova i poda, pukotine i dilatacije mogu biti naročito podložni prodoru vode, pa ih je neophodno dodatno zaštititi hidroizolacionom trakom i uglovima webertec 828. Traka se utapa u 2 hidroizolaciona sloja i izuzetno je fleksibilna. Preporuka kompanije Weber jeste da se hidroizolacioni uglovi i trake koriste kad god situacija zahteva, jer se na taj način stvara znatno stabilniji sistem, otporan na konstantne uticaje vode.

Izbor lepka za keramiku je prvenstveno vezan za veličinu i upojnost pločice/površine na koju se lepak za keramiku nanosi. Kako je u pitanju oblast pod direktnim uticajem vremenskih promena, fleksibilan lepak se nameće kao jedino rešenje. Weber vam ostavlja mogućnost da izaberete fleksibilan lepak po vašem ukusu. webercol flex - fleksibilni lepak za plocice srednjih i vecih formata ili webercol flex plus - izuzetno fleksibilni lepak za keramiku, koji je otporan na dodatna mehanička i statička opterećenja. Nanošenje lepkova je izuzetno lako, nazubljenom gletaricom u sloju do 1cm.

Najbolje smo ostavili za kraj. Naime, izbor fug mase nije samo estetske prirode, već ona predstavlja prvi sloj zaštite od uticaja vode, mraza i hemikalija. Imajući u vidu da je odgovarajuća fug masa ključna za stabilnost sistema, Weber preporučuje da se kao završni sloj ugradi dvokomponentna epoksidna fug masa weberepox easy. Pored stabilnosti boje, ona je otporna na sve dodatne mehaničke i hemijske uticaje.

Izbor je lak, a svaki problem rešiv, kada uz sebe imate Weber hidroizolacione sisteme.

Tehnička dokumentacija

PDF proizvoda (Tehnički list)

Pošaljite ili preuzmite dokumentaciju

Možete ili da preuzmete dokumentaciju (download) ili je pošaljete na e-mail adresu.

Sastav sistema

weberhidro zen premium

U sastav ovog hidroizolacionog sistema ulaze:

 1. weberprim 813
  prajmer za upojne i neupojne površine
 2. webertec Superflex D2
  izuzetno fleksibilna, dvokomponentna UV stabilna hidroizolacija
 3. webertec 828
  fleksibilna hidroizlaciona traka i uglovi
 4. webercol flex plus 
  izuzetno fleksibilni lepak za pločice srednjih i većih formata
 5. weberepox easy
  epoksidni lepak, otporan na hemijska sredstva, dostupan u većem broju boja

weberhidro zen standard

U sastav ovog hidroizolacionog sistema ulaze:

 1. weberprim 813
  prajmer za upojne i neupojne površine
 2. webertec Superflex D2
  izuzetno fleksibilna dvokomponentna UV stabilna hidroizolacija
 3. webertec 828
  fleksibilna hidroizlaciona traka i uglovi
 4. webercol flex 
  fleksibilni lepak za pločice srednjih i većih formata
 5. weberepox easy
  epoksidni lepak, otporan na hemijska sredstva, dostupan u većem broju boja

Potrošnja komponenti sistema

Proizvod Potrošnja po kvm
weberprim 813  30-120ml/m²
webertec Superflex D2 Okvirno 1,25kg/m² po sloju debljine 1mm.
webertec 828 10m traka + uglovi
webercol flex Okvirno 2-5kg/m2
webercol flex plus Okvirno 2-5kg/m2
weberepox easy Okvirno 0,5kg/m2