Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

AquaBalance - REVOLUCIONARNA FASADA

12 02 2014

Weber je omogućio kupcima u Srbiji, Bosni i Hercegovni i Crnoj Gori kupovinu INOVATIVNOG fasadnog maltera AquaBalance koji predstavlja najnovije tehnološko dostignuće regulacije vlažnosti i dugotrajnosti fasade i fasadnih sistema!

Poslednjih godina, samo u Austriji urađeno je preko 1.000.000 kvadratnih metara ove fasade! Ovo je prva HIDROFILNA fasada koja omogućava regulaciju vlažnosti. AquaBalance se nanosi kao i strandardni fasadni malteri a zbog svojih prednosti može se koristiti i sa stiroporom i sa mineralnom vunom! 

Kada kiša okvasi zid, većina vode se slije sa vertikalne površine, ali deo vode, u vidu kapljica, uhvati se u jamicama na njenoj hrapavoj površini. Uhvaćene kapljice predstavljaju problem, jer deluju kao lepak, koji na sebe lepi nečistoće i spore algi i buđi koje putuju vazduhom. 

Weber ima rešenje u vidu inovativnog proizvoda AquaBalance koji omogućava sušenje fasadnog završnog sloja sa raspoređivanjem vodenih kapi po površini fasade. 

Prilikom kontakta sa površinom weber.tene AquaBalance fasade, vodene kapi kao list papira oslobađaju površinski napon kapi i uz pomoć skupa kapilara ta fasadna površina brzo upija vodu u sebe. Kapljice vode se raspoređuju po površini i završni sloj započinje sa procesom njihovog oslobađanja, čim se vazduh u okolini osuši. 
Zbog veće površine, taj proces je izuzetno ubrzan, a vreme sušenja fasadne površine skraćeno. 

Vodena kapljica se na taj način, u najkraće mogućem vremu, odvodi sa površine i ne pruža lepljivu podlogu, na koju bi se zalepila prljavština odnosno spore algi ili buđi.

weber.tene AquaBalance fasade, brže se suše, duže ostaju lepe.

pročitajte više OVDE