Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Saint-Gobain obezbedio neklizajući stakleni pod za Ajfelov toranj

8 10 2014

Saint-Gobain je snabdeo prvi sprat Ajfelovog tornja u Parizu podom koji je napravljen od neklizajućih staklenih pločica. Na 57m iznad zemlje, ovaj prostor posetiocima nudi dvostruku atrakciju: neverovatan pogled na grad kao i jedinstven pogled na sam toranj.

Za ponovnu izradu prvog sprata Ajfelovog tornja, arhitektonska firma Moatti-Rivière, koju je predložila SETE (kompanija koja rukovodi Ajfelovim tornjem), ponudila je mogućnost novog pogleda na grad i preobratila ovaj prostor u jedno od najspektakularnijih mesta u Parizu. Ovo je postignuto postavljanjem ograde od providnog stakla oko centralnog otvora tornja, a iza ograde, stazice od takođe providnog stakla čija je širina 1.85 m u najširoj tački. Na visini od 57 metara, posetioci imaju utisak da hodaju kroz vazduh iznad nadstrešnice prvog sprata. Ova jedinstvena rekonstrukcija je u značajnoj meri doprinela privlačnosti prvog sprata.