Weber koristi kolačiće na svom sajtu u cilju statističke obrade podataka kao i kolačiće trećih lica kroz dodatke za društvene mreže (dugmad za deljenje sadržaja). Nastavljanjem posete našem sajtu, slažete se sa upotrebom kolačića.
Više o tome kako koristimo kolačiće i kako možete da promenite vaša podešavanja, kliknite ovde

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Weber donacija projektu "Da svi pomognemo"

30 09 2013

Fondacija „Saint-Gobain Initiative“ je na osnovu projekta zaposlenih u kompaniji Weber u Srbiji donirala iznos od 100.000 evra projektu „Da svi pomognemo“.   Ovim su prikupljena neophodna sredstva za izgradnju četvrte zgrade i završen kompleks za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Beogradu.

Projekat socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima, koji se sprovodi od 2010. godine, pokrenula je i realizovala Fondacija "Ana i Vlade Divac” u saradnji sa Visokim komesarijatom Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i Gradom Beogradom, koji je obezbedio zemljište sa kompletnom infrastrukturom za izgradnju četiri objekta. Radio-televizija Srbije podržala je projekat u svojstvu medijskog pokrovitelja.

Po završetku ovog projekta, 80 porodica biće smešteno u četiri zgrade, čime će biti omogućeno zatvaranje dva od preostala tri kolektivna centra u Beogradu. U okviru nacionalne kampanje “Da svi pomognemo!” prikupljena su i sredstva za otkup 43 seoska domaćinstva i izgradnju 2 montažne kuće za izbegla i raseljena lica. Kampanjom je zbrinuto 65 porodica, odnosno 260 lica koja do sada nisu imala sopstveni krov nad glavom i živeli su u izuzetno teškim uslovima.

„Veoma sam srećan sto je ova velika i važna inicijativa sprovedena do kraja, zahvaljujući velikom broju pojedinaca i institucija  iz zemlje i inostranstva. Naročito smo zahvalani Fondaciji „Saint-Gobain Initiative“, koja je dala najveću pojedinačnu donaciju i time omogućila izgradnju poslednje zgrade i završetak projekta“, izjavio je osnivač Fondacije Vlade Divac povodom donacije fondacije „Saint-Gobain“ i završetka projekta “Da svi pomognemo”.

„Kao lider na građevinskom tržištu kompanija Saint-Gobain veruje da je njena odgovornost da podrži rad neprofitnih organizacija u  oblastima koje su u skladu sa strategijom Grupe. Saint-Gobain Initiative fondacija podržava projekte neprofitnih organizacija u nekoliko sektora. Projekat „Da svi pomognemo“ smo prepoznali kao deo sektora „izgradnja, renoviranje ili obnova objekata od generalnog socijalnog značaja“ i podržali inicijativu Divac fondacije na obostrano zadovoljstvo.“ Istakao je Milan Lukić, generalni direktor kompanije Saint-Gobain Weber u Srbiji.

Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima je namenjeno najugroženijim izbeglim i raseljenim porodicama koje su još uvek smeštene u kolektivnim centrima. Koncept stanovanja u zaštićenim uslovima ocenjen je kao najbolje i u svetu poslednjih godina najaktuelnije rešenje socijalnih problema.